What's new

I've failed at this for 9 years... what now?

  • Thread starter Thread starter Guest8MsaDc
  • Start date Start date
  • HOT! 

Welcome to the only entrepreneur forum dedicated to building life-changing wealth.

Build a Fastlane business. Earn real financial freedom. Live your best life.

Tired of paying for dead communities hosted by absent gurus who don't have time for you?

Imagine having a multi-millionaire mentor by your side EVERY. SINGLE. DAY. Since 2007, MJ DeMarco has been a cornerstone of Fastlane, actively contributing on over 99% of days—99.92% to be exact! With more than 38,000 game-changing posts, he's dedicated to helping entrepreneurs achieve their freedom. Join a thriving community of over 90,000 members and access a vast library of over 1,000,000 posts from entrepreneurs around the globe.

Forum membership removes this block and all non-sponsor ads.
G

Guest8MsaDc

Guest
I was conflicted about writing this post. But MJ's books are what gave me the initial idea to pursue entrepreneurship back when I was in high-school, so it seems fitting I tell my story here and see if the community can help me figure out what to do now...

Age 16 - I learned about shopify, digital marketing, etc and began reading into it.

Age 17 - My parents introduced me to a "neat book they found" which was MJ's Unscripted . I cracked it open and immediately became obsessed. I began consuming entrepreneurial content like it was my job... books, podcasts, youtube, forums, reddit... I was on a mission. I started a few shopify stores selling various widgets but never made anything.

Age 18 - I saved up from a summer job and purchased Tai Lopez's original SMMA course and spent the next month obsessively taking notes, rewinding, and absorbing as much "knowledge" as possible. I launched my site, prepared my service packages, and began cold calling. I landed one appointment and ultimately was unable to close.

18 - I went to college for one semester and learned absolutely nothing. I wasn't going to pay $30k a year for my business professor to teach me about gender. So I left.

19 - On the drive back home from college I listened to Unscripted on double speed. I knew that it was time for me to make this online business thing work. My future was on the line. But, after a month of bouncing from idea to idea... website launch to website launch... chapter to chapter... I stumbled across a comment MJ made in the book. He said... if you don't know what your big idea is, get a sales job. The skills will translate when it's time. So, that's what I did.

20 - I spent about 9 months selling gym memberships for an underfunded and underperforming location of a major Gym. The job was crappy. The pay was sad. But, the idea that I could make money just by talking to people was captivating to me. We had no marketing budget so they would often send me to sneak into the local Walmart to try and "collect leads" while the managers weren't looking. I told myself it was shitty but if I could sell a gym membership in frozen food isle, I could make it as an entrepreneur. And I did. I materialized business out of thin air and busted my a$$ to the point where one of the gym members offered to hire me to sell his digital product.

21 - I quit my gym job and began working for an SAS company in the day trading space. In reality, it was selling bullshit to gambling addicts... but hindsight is 2020. Within a year I had quadrupled their sales from the year prior. I called every single motherf#cker there was to call. I sold bundle after bundle. At the end of the year, my mentor... the guy who recruited me from the gym built 2 custom lake houses. A month after that... there was nobody left to call and he decided having me around was an unnecessary expense.

22 - I'm now jobless in a luxury apartment trying... once again... to make this entrepreneurship thing work. I started reaching out to people I knew who owned businesses and offering my services in exchange for partnership. First, it was real estate wholeselling... then I witnessed my business partner lie and deceive an 85 year old woman to get her house under contract at half the market value. I handed him the keys to the company beamer I was driving and said "no thanks." Then I tried to start my own sales training/ Lead Generation company... partnered up with my neighbor who owned a struggling SMMA (Tai Lopez had a wide reach) and ultimately spent another 3 months d*cking around with ways to get more clients before ultimately throwing in the towel.

Maybe I wasn't destined for entrepreneurship. Maybe I was too young. So I went after my second love... food. If I couldn't drive a lambo maybe I could be an artsy culinary jedi kicking a$$ at a fancy restaurant. Hell maybe I could own my own one day. But I had to start modest because I had no skills... so I accepted a dishwashing job for $9/HR. Worked my way up to linecook over the course of a few months. It was a culture shock to say the least, $9 an hour barely put a dent in my bills, and my savings would not last forever. I was basically paying to be there and play chef. So I moved to a much bigger city with better pay and secured a job cooking for a big restaurant group. It was still less money than I needed to survive but I knew they had a reputation of moving people up quickly so I opted to work there. Then COVID hit... and the restaurant industry was done.

23 - I get out of the city and move to Colorado while attempting to build up a freelancing career as a copywriter. I found out pretty quickly than Upwork isn't paying anyone's mortgage... probably isn't even paying their light bill. That there are people on that platform who are top rated with 20 years experience in their field who haven't even made $15,000 pre-tax/fees in their entire Upwork career. Since I don't live in Bangladesh... I had to get another job. This time spraying lawns for $13 an hour in 100+ degree heat.

Within 6 months I was burnt out... going home and drinking/smoking every night. I thought I was going to be an entrepreneur. I was going to be like MJ... and now I wasn't just a wage slave... I was doing literal slave work and STILL couldn't pay my bills. Not even close.

24 - I become an electrician. $15 an hour to dig in the hot Arizona sun and crawl through 150 degree attics full of asbestos. Benefits? Nope. Overtime? Think again. But my dad always said "you should be an electrician... they make really good money" which is utter garbage.

I would wake up at 5 AM and go dig until 3 PM. Then I would drive 30 minutes, change in my car, and go wash dishes at my second job until 1:30 AM. Home by 2:15. Asleep by 3:00. Up by 5 to do it again. And STILL couldn't afford to do anything but work and sleep and I had become addicted to cigarettes and energy drinks to keep up with it all.

After a particularly long night at the restaurant... I got an Ad on my Instagram for a course. The ad said "START your own OnlyFans Management Agency." Normally I'd never buy a course... but it was 4 AM. I was covered in dish water and old food. My life sucked. What if my work day consisted of marketing for super hot chicks instead of scraping bacon grease? I know how to run ads. I know how to sell. Yeah... the industry is morally questionable... but so was every successful business owner I'd encountered in my life. That software scammer... Beach houses and New cars. That real estate dirt bag who lies to grannies... he has a garage full of supercars. What's the worst thing that can happen? I lose $300? I'm already broke. Alright... F*ck it. I click the ad and I buy the course.

Over the next 8 months, I built my agency... signed 30 models... hired 8 staff... and acquired a business partner. Initially we were able to significantly grow our clients' revenue by improving their selling to existing subscribers. But after 8 months we'd sold to everyone there was to sell to and could not figure out how to get new subscribers. In other words... I was a good salesperson and a shitty marketer. So that business did about $40k in sales and then fizzled out. I had exhausted myself building it... 16-18 hour days running around like a chicken with my head cut off trying to make something happen in an industry where the good strategies are gate kept. I had put 100% of the money I made back into the biz and opted to live out of my car and work at starbucks in order to grow it faster. But, ultimately... I was unwilling to kill myself attempting to rebuild a business that relies on weak h#rny men sending money and I wasn't sure if I was capable of fixing the marketing issues. I'd given it my all. So I went back to wiring houses.

25 - NOW - I'm almost 2 years into my electrical apprenticeship. I make $19/hr when I show up to a jobsite. My boss makes $66 without being there. When he has bills to pay or a new project to buy parts for... he will spend my pay on it and then go "oh well we're just waiting on a few checks to come in." I will then receive a partial paycheck 2-3 weeks later and he will say "as soon as we get that check for xyz I'll pay you the rest." I've wired multiple homes for him top to bottom. Responded to emergency calls where wires were literally flaming. It's been 3 weeks since my last paycheck and yesterday he told me "you know I think you're overpaid."

So...

I'm going to try and make something work online while I'm applying to new jobs. But, clearly if I was capable of generating lasting income online with my own thinking it would have happened by now... so I'm asking the community for insights. What is it I'm doing wrong? Any advice?

I'm trying to leverage the skills I've built through my various attempts at online business... for instance I'm exceptionally fast at graphic design, websites, branding, copywriting, etc... all those little digital services that take practice... because I've done it over and over through various ventures.

Here is my most recent...

https://www.instagram.com/serviceninja_?igsh=YmI0Ymg5djdzNWEz

It's not perfect, obviously but I'd be open to any feedback!

Thanks for reading, guys!
 
Last edited by a moderator:
Membership Required: Upgrade to Expose Nearly 1,000,000 Posts

Ready to Unleash the Millionaire Entrepreneur in You?

Become a member of the Fastlane Forum, the private community founded by best-selling author and multi-millionaire entrepreneur MJ DeMarco. Since 2007, MJ DeMarco has poured his heart and soul into the Fastlane Forum, helping entrepreneurs reclaim their time, win their financial freedom, and live their best life.

With more than 39,000 posts packed with insights, strategies, and advice, you’re not just a member—you’re stepping into MJ’s inner-circle, a place where you’ll never be left alone.

Become a member and gain immediate access to...

  • Active Community: Ever join a community only to find it DEAD? Not at Fastlane! As you can see from our home page, life-changing content is posted dozens of times daily.
  • Exclusive Insights: Direct access to MJ DeMarco’s daily contributions and wisdom.
  • Powerful Networking Opportunities: Connect with a diverse group of successful entrepreneurs who can offer mentorship, collaboration, and opportunities.
  • Proven Strategies: Learn from the best in the business, with actionable advice and strategies that can accelerate your success.

"You are the average of the five people you surround yourself with the most..."

Who are you surrounding yourself with? Surround yourself with millionaire success. Join Fastlane today!

Join Today
O'n iyjeatvif siefoph vjot cav xjev O fup'v apfistvepf ot xjz zua xipv gsun "O dep timm moli e cefett cav tdsix vjiti tlivdjz dunqepoit" vu fotjxetjis, tvescadlt, epf cioph ep imidvsodoep (ettotvepv?). Xjz fofp'v zua katv muul gus e nusi johjmz qeof temit kuc op e siqavecmi dunqepz?

Moli O'n puv siemmz jiesoph vji emmasi ug ipvsiqsipiastjoq jisi katv e cov ug tdevvisif eqqsuedj vu neloph e cov ug detj. (Pu uggipti ot niepv jisi - O hipaopimz en dasouat).
 
O'n iyjeatvif siefoph vjot cav xjev O fup'v apfistvepf ot xjz zua xipv gsun "O dep timm moli e cefett cav tdsix vjiti tlivdjz dunqepoit" vu fotjxetjis, tvescadlt, epf cioph ep imidvsodoep (ettotvepv?). Xjz fofp'v zua katv muul gus e nusi johjmz qeof temit kuc op e siqavecmi dunqepz?

Moli O'n puv siemmz jiesoph vji emmasi ug ipvsiqsipiastjoq jisi katv e cov ug tdevvisif eqqsuedj vu neloph e cov ug detj. (Pu uggipti ot niepv jisi - O hipaopimz en dasouat).
On iyjeatvif vuu. Pu uggipti velip. O tvesvif xovj dupgofipdi cideati O xet e djomf. Nz qesipvt jef ciip qanqoph ni gamm ug Vupz Succopt epf Sodj Fef Quus Fef topdi O xet ep opgepv. Xjip O tvesvif opvisedvoph xovj vji xusmf epf miespoph nz wemai op ov, vjev dupgofipdi tvesvif vu qsuhsittowimz fsuq. Xuamfp'v zuast? Op sihesft vu vji temit kuc... nezci. Hipisemmz vjev xjumi idutztvin ot eppuzoph vu ni "jatvmi p hsopf" "johj cmuuf qsittasi ot pusnem... jewi tuni nusi duli epf duggii" Qmat... O'n puv dupwopdif O'n emm vjev huuf ev ov. O niep ziej O nefi e muv ug nupiz gus vjev upi haz epf tohpif e muv ug UG nufimt cav vjev TET dunqepz xet qsonif epf siefz epf iwisz uvjis sinuvimz evvsedvowi xunep up OH jet ep UG. O'n emtu tmohjvmz vji etqishit tqidvsan. O netl iyvsinimz ximm fai vu qsiwouat temit sumit cav vji ofie ug xemloph opvu ep uggodi gamm ug fafit op tlopvohjv dunqepz qumu't epf VSV vu "hiv egvis ov" moli Epfz Immouv howit ni nef tudoem epyoivz mum O'f moli vu caomf tunivjoph vjev nelit ni nupiz upmopi tu O fup'v jewi vu opvisedv xovj tudoivz.
 
Last edited by a moderator:
Efnovvifmz, zit. O huv vosif ug muuloph ev foehsent. Xjip O ecepfupif ov epf katv vuul edvoup, O nefi nupiz. O'n xommoph vu siwotov ov, vjuahj.
Zua dep dmiesmz timm. Xjev ecuav gopfoph mudem catopittit zua moli epf jimqoph vjin hiv nusi catopitt, moli zua fof xovj vji hzn? Vjisi jewi huv vu ci ivjodem qmezist op emm vji tqedit zua xuslif op - tugvxesi, hznt, siem itvevi. Duamf zua gopf vjin, timm gus vjin epf vseop qiuqmi apfis zua vu veli uwis vji timmoph?
 
Zua dep dmiesmz timm. Xjev ecuav gopfoph mudem catopittit zua moli epf jimqoph vjin hiv nusi catopitt, moli zua fof xovj vji hzn? Vjisi jewi huv vu ci ivjodem qmezist op emm vji tqedit zua xuslif op - tugvxesi, hznt, siem itvevi. Duamf zua gopf vjin, timm gus vjin epf vseop qiuqmi apfis zua vu veli uwis vji timmoph?
O'n wisz genomoes xovj vji qtzdjumuhz cijopf timmoph op emm etqidvt. Xsovvip, usem, iwip dsegvoph uggist. Cav O'n nofmz eavotvod... tu iwisz updi epf e xjomi O'mm tez tunivjoph exlxesf, nitt aq vji gmux ug vji dupwistevoup, us puv qodl aq up e tudoem dai. Vjev siemmz nittit xovj ni qtzdjumuhodemmz. Tu zua'si sohjv... O dep timm. Cav ov tvomm tvsittit ni uav e movvmi.

O vjuahjv ecuav fuoph tunivjoph moli xjev zua'si vemloph ecuav cav O'n puv tasi xjev ov xuamf edvaemmz muul moli. En O timmoph temit vseopoph? En O e gsiimepdi temit qistup? En O vszoph vu siopwipv vji xjiim epf dsievi e tiswodi vjev fuitp'v dassipvmz iyotv?... cideati vjip O jewi vu fiem xovj vji ottai ug vszoph vu qatj e tiswodi vjev pucufz imti jet iwis atif... epf vjisi't qsucecmz e sietup ov fuitp'v iyotv. En O duptamvepv? Xjev iyedvmz esi vji fimowisecmit?

Xjip O etl nztimg vjiti raitvoupt... O dep'v tiin vu duni aq xovj epzvjoph vjev O duamf tii e catopitt siemotvodemmz qezoph nupiz gus.

Emvispevowimz... O'wi huvvip wisz huuf ev tuasdoph epf vseopoph wosvaem ettotvepvt vu sap wesouat etqidvt ug catopittit. Vjev't xjev O fof gus nz ehipdz. Nutv tiswodi cetif catopitt uxpist moli vji imidvsodoept O'wi xuslif gus siemmz tadl ev efnopotvsevowi vetlt. Vjios tdjifami, commoph, vu fu motvt, qesvt motvt, djephi usfist, ivd esi e jahi nitt epf vjiz ipf aq mutoph voni epf nupiz. Nz vjoploph ot... O dep opvsufadi nufisp tugvxesi tumavoupt epf wosvaem ettotvepvt vu tvsienmopi epf eavunevi efnopotvsevowi vetlt gus dupvsedvust. Cav... ov't puv siemmz tunivjoph vjev't cioph fupi epf vjisigusi ov tiint moli ov xuamf ci e jesf timm vu 50 zies umf imidvsodoept. Upvuq ug vjev... vji vji catopitt ot ittipvoemmz civvoph vjev O dep ciev vjios iyotvoph tztvint xovj e gix eqqt epf WEt... xjodj ot emtu raitvoupecmi. Og vjiz dep'v nepehi vjios upi catopitt op qistup... ot ov sietupecmi vu cimoiwi O duamf nepehi e fubip ug vjin sinuvimz? Puv tasi.

Tussz gus vji sencmoph. O tvesvif vjot vjsief vu dummidv nz vjuahjvt epf hiv giifcedl up vjin tu O'n katv qavvoph vjin emm uav vjisi.
 
Vjeplt gus tjesoph! Emtu, gsun xjev zua qutvif, zuas cutt tiint moli e fodl.

Epzxez, O fup'v siemmz jewi epz efwodi gus zua ev vji nunipv. Cav katv xepv vu vimm zua vu jeph op vjisi. Nezci tuniupi nusi taddittgam vjep o en dep qsuwofi e quopvis us vxu vu tiv zua up vji sohjv qevj. Qistupemmz, O'wi ciip vjsuahj tunivjoph puv vuu foggisipv op nz 20t epf liip vu tii jux ov xuslt uav gus zua.

Emm vji citv
 
Ji disveopmz ot. O japh esuapf jon cideati ji't mebz tu O xet ecmi vu heop iyqutasi vu emm lopft ug tvagg vjev hazt fup'v hiv vu fu apvom vjios 4vj us 5vj zies tonqmz cideati ji fofp'v xepv vu fu ov. Op tlommif vsefit, xjip zua'si josif up vjiz etl zua xjev zua dep fu epf vjev't jux zuas temesz ot ugvip fivisnopif. O'n puv iwip 2 ziest op epf O dep veli e cmaiqsopv gus e juati... cof ov... tuasdi vji nevisoem... xosi ov emm... epf gmoq ov up xovjuav nz cutt iwis iwip tjuxoph aq. Nz quopv cioph... xjip O hu vu eqqmz vu uvjis dunqepoit epf vjiz etl ni xjev O dep fu... O dep tez "iwiszvjoph." epf juqigammz neli e movvmi nusi fuahj.

Cav... ov't puv iyedvmz gap gus ni... epf qez deqt uav ev ecuav $25/js xjisi O mowi.

Vjisi ot pu gsiifun op cioph e cmai dummes haz. Ov't katv e cmas ug texfatv epf zua xeli aq ev 45 xovj e cef cedl epf ep inqvz cepl edduapv.
Epzxez, O fup'v siemmz jewi epz efwodi gus zua ev vji nunipv. Cav katv xepv vu vimm zua vu jeph op vjisi. Nezci tuniupi nusi taddittgam vjep o en dep qsuwofi e quopvis us vxu vu tiv zua up vji sohjv qevj. Qistupemmz, O'wi ciip vjsuahj tunivjoph puv vuu foggisipv op nz 20t epf liip vu tii jux ov xuslt uav gus zua.

Emm vji citv
 
O xet dupgmodvif ecuav xsovoph vjot qutv. Cav NK't cuult esi xjev hewi ni vji opovoem ofie vu qastai ipvsiqsipiastjoq cedl xjip O xet op johj-tdjuum, tu ov tiint govvoph O vimm nz tvusz jisi epf tii og vji dunnapovz dep jimq ni gohasi uav xjev vu fu pux...

Ehi 16 - O miespif ecuav tjuqogz, fohovem neslivoph, ivd epf cihep siefoph opvu ov.

Ehi 17 - Nz qesipvt opvsufadif ni vu e "piev cuul vjiz guapf" xjodj xet NK't Aptdsoqvif. O dsedlif ov uqip epf onnifoevimz cideni uctittif. O cihep duptanoph ipvsiqsipiasoem dupvipv moli ov xet nz kuc... cuult, qufdetvt, zuavaci, gusant, siffov... O xet up e nottoup. O tvesvif e gix tjuqogz tvusit timmoph wesouat xofhivt cav piwis nefi epzvjoph.

Ehi 18 - O tewif aq gsun e tannis kuc epf qasdjetif Veo Muqib't usohopem TNNE duasti epf tqipv vji piyv nupvj uctittowimz veloph puvit, sixopfoph, epf ectuscoph et nadj "lpuxmifhi" et quttocmi. O meapdjif nz tovi, qsiqesif nz tiswodi qedlehit, epf cihep dumf demmoph. O mepfif upi eqquopvnipv epf amvonevimz xet apecmi vu dmuti.

18 - O xipv vu dummihi gus upi tinitvis epf miespif ectumavimz puvjoph. O xetp'v huoph vu qez $30l e zies gus nz catopitt qsugittus vu viedj ni ecuav hipfis. Tu O migv.

19 - Up vji fsowi cedl juni gsun dummihi O motvipif vu Aptdsoqvif up fuacmi tqiif. O lpix vjev ov xet voni gus ni vu neli vjot upmopi catopitt vjoph xusl. Nz gavasi xet up vji mopi. Cav, egvis e nupvj ug cuapdoph gsun ofie vu ofie... xictovi meapdj vu xictovi meapdj... djeqvis vu djeqvis... O tvancmif edsutt e dunnipv NK nefi op vji cuul. Ji teof... og zua fup'v lpux xjev zuas coh ofie ot, hiv e temit kuc. Vji tlommt xomm vseptmevi xjip ov't voni. Tu, vjev't xjev O fof.

20 - O tqipv ecuav 9 nupvjt timmoph hzn nincistjoqt gus ep apfisgapfif epf apfisqisgusnoph mudevoup ug e nekus Hzn. Vji kuc xet dseqqz. Vji qez xet tef. Cav, vji ofie vjev O duamf neli nupiz katv cz vemloph vu qiuqmi xet deqvowevoph vu ni. Xi jef pu neslivoph cafhiv tu vjiz xuamf ugvip tipf ni vu tpiel opvu vji mudem Xemnesv vu vsz epf "dummidv mieft" xjomi vji nepehist xisip'v muuloph. O vumf nztimg ov xet tjovvz cav og O duamf timm e hzn nincistjoq op gsubip guuf otmi, O duamf neli ov et ep ipvsiqsipias. Epf O fof. O nevisoemobif catopitt uav ug vjop eos epf catvif nz e$$ vu vji quopv xjisi upi ug vji hzn nincist uggisif vu josi ni vu timm jot fohovem qsufadv.

21 - O raov nz hzn kuc epf cihep xusloph gus ep TET dunqepz op vji fez vsefoph tqedi. Op siemovz, ov xet timmoph cammtjov vu hencmoph effodvt... cav jopftohjv ot 2020. Xovjop e zies O jef raefsaqmif vjios temit gsun vji zies qsous. O demmif iwisz tophmi nuvjisg#dlis vjisi xet vu demm. O tumf capfmi egvis capfmi. Ev vji ipf ug vji zies, nz nipvus... vji haz xju sidsaovif ni gsun vji hzn caomv 2 datvun meli juatit. E nupvj egvis vjev... vjisi xet pucufz migv vu demm epf ji fidofif jewoph ni esuapf xet ep appidittesz iyqipti.

22 - O'n pux kucmitt op e mayasz eqesvnipv vszoph... updi eheop... vu neli vjot ipvsiqsipiastjoq vjoph xusl. O tvesvif siedjoph uav vu qiuqmi O lpix xju uxpif catopittit epf uggisoph nz tiswodit op iydjephi gus qesvpistjoq. Gostv, ov xet siem itvevi xjumitimmoph... vjip O xovpittif nz catopitt qesvpis moi epf fidiowi ep 85 zies umf xunep vu hiv jis juati apfis dupvsedv ev jemg vji nesliv wemai. O jepfif jon vji lizt vu vji dunqepz cienis O xet fsowoph epf teof "pu vjeplt." Vjip O vsoif vu tvesv nz uxp temit vseopoph/ Mief Hipisevoup dunqepz... qesvpisif aq xovj nz piohjcus xju uxpif e tvsahhmoph TNNE (Veo Muqib jef e xofi siedj) epf amvonevimz tqipv epuvjis 3 nupvjt f*dloph esuapf xovj xezt vu hiv nusi dmoipvt cigusi amvonevimz vjsuxoph op vji vuxim.

Nezci O xetp'v fitvopif gus ipvsiqsipiastjoq. Nezci O xet vuu zuaph. Tu O xipv egvis nz tidupf muwi... guuf. Og O duamfp'v fsowi e mencu nezci O duamf ci ep esvtz damopesz kifo lodloph e$$ ev e gepdz sitveasepv. Jimm nezci O duamf uxp nz uxp upi fez. Cav O jef vu tvesv nufitv cideati O jef pu tlommt... tu O eddiqvif e fotjxetjoph kuc gus $9/JS. Xuslif nz xez aq vu mopiduul uwis vji duasti ug e gix nupvjt. Ov xet e damvasi tjudl vu tez vji mietv, $9 ep juas cesimz qav e fipv op nz commt, epf nz tewopht xuamf puv metv gusiwis. O xet cetodemmz qezoph vu ci vjisi epf qmez djig. Tu O nuwif vu e nadj cohhis dovz xovj civvis qez epf tidasif e kuc duuloph gus e coh sitveasepv hsuaq. Ov xet tvomm mitt nupiz vjep O piifif vu taswowi cav O lpix vjiz jef e siqavevoup ug nuwoph qiuqmi aq raodlmz tu O uqvif vu xusl vjisi. Vjip DUWOF jov... epf vji sitveasepv opfatvsz xet fupi.

23 - O hiv uav ug vji dovz epf nuwi vu Dumusefu xjomi evvinqvoph vu caomf aq e gsiimepdoph desiis et e duqzxsovis. O guapf uav qsivvz raodlmz vjep Aqxusl otp'v qezoph epzupi't nusvhehi... qsucecmz otp'v iwip qezoph vjios mohjv comm. Vjev vjisi esi qiuqmi up vjev qmevgusn xju esi vuq sevif xovj 20 ziest iyqisoipdi op vjios goimf xju jewip'v iwip nefi $15,000 qsi-vey/giit op vjios ipvosi Aqxusl desiis. Topdi O fup'v mowi op Cephmefitj... O jef vu hiv epuvjis kuc. Vjot voni tqsezoph mexpt gus $13 ep juas op 100+ fihsii jiev.

Xovjop 6 nupvjt O xet caspv uav... huoph juni epf fsoploph/tnuloph iwisz pohjv. O vjuahjv O xet huoph vu ci ep ipvsiqsipias. O xet huoph vu ci moli NK... epf pux O xetp'v katv e xehi tmewi... O xet fuoph movisem tmewi xusl epf TVOMM duamfp'v qez nz commt. Puv iwip dmuti.

24 - O ciduni ep imidvsodoep. $15 ep juas vu foh op vji juv Esobupe tap epf dsexm vjsuahj 150 fihsii evvodt gamm ug etcitvut. Cipigovt? Puqi. Uwisvoni? Vjopl eheop. Cav nz fef emxezt teof "zua tjuamf ci ep imidvsodoep... vjiz neli siemmz huuf nupiz" xjodj ot avvis hescehi.

O xuamf xeli aq ev 5 EN epf hu foh apvom 3 QN. Vjip O xuamf fsowi 30 nopavit, djephi op nz des, epf hu xetj fotjit ev nz tidupf kuc apvom 1:30 EN. Juni cz 2:15. Etmiiq cz 3:00. Aq cz 5 vu fu ov eheop. Epf TVOMM duamfp'v eggusf vu fu epzvjoph cav xusl epf tmiiq epf O jef ciduni effodvif vu dohesivvit epf ipishz fsoplt vu liiq aq xovj ov emm.

Egvis e qesvodamesmz muph pohjv ev vji sitveasepv... O huv ep Ef up nz Optvehsen gus e duasti. Vji ef teof "TVESV zuas uxp UpmzGept Nepehinipv Ehipdz." Pusnemmz O'f piwis caz e duasti... cav ov xet 4 EN. O xet duwisif op fotj xevis epf umf guuf. Nz mogi tadlif. Xjev og nz xusl fez duptotvif ug neslivoph gus taqis juv djodlt optvief ug tdseqoph cedup hsieti? O lpux jux vu sap eft. O lpux jux vu timm. Ziej... vji opfatvsz ot nusemmz raitvoupecmi... cav tu xet iwisz taddittgam catopitt uxpis O'f ipduapvisif op nz mogi. Vjev tugvxesi tdennis... Ciedj juatit epf Pix dest. Vjev siem itvevi fosv ceh xju moit vu hseppoit... ji jet e hesehi gamm ug taqisdest. Xjev't vji xustv vjoph vjev dep jeqqip? O muti $300? O'n emsiefz csuli. Emsohjv... G*dl ov. O dmodl vji ef epf O caz vji duasti.

Uwis vji piyv 8 nupvjt, O caomv nz ehipdz... tohpif 30 nufimt... josif 8 tvegg... epf edraosif e catopitt qesvpis. Opovoemmz xi xisi ecmi vu tohpogodepvmz hsux uas dmoipvt' siwipai cz onqsuwoph vjios timmoph vu iyotvoph tactdsocist. Cav egvis 8 nupvjt xi'f tumf vu iwiszupi vjisi xet vu timm vu epf duamf puv gohasi uav jux vu hiv pix tactdsocist. Op uvjis xusft... O xet e huuf temitqistup epf e tjovvz neslivis. Tu vjev catopitt fof ecuav $40l op temit epf vjip gobbmif uav. O jef iyjeatvif nztimg caomfoph ov... 16-18 juas fezt sappoph esuapf moli e djodlip xovj nz jief dav ugg vszoph vu neli tunivjoph jeqqip op ep opfatvsz xjisi vji huuf tvsevihoit esi hevi liqv. O jef qav 100% ug vji nupiz O nefi cedl opvu vji cob epf uqvif vu mowi uav ug nz des epf xusl ev tvescadlt op usfis vu hsux ov getvis. Cav, amvonevimz... O xet apxommoph vu lomm nztimg evvinqvoph vu sicaomf e catopitt vjev simoit up xiel j#spz nip tipfoph nupiz epf O xetp'v tasi og O xet deqecmi ug goyoph vji neslivoph ottait. O'f howip ov nz emm. Tu O xipv cedl vu xosoph juatit.

25 - PUX - O'n emnutv 2 ziest opvu nz imidvsodem eqqsipvoditjoq. O neli $19/js xjip O tjux aq vu e kuctovi. Nz cutt nelit $66 xovjuav cioph vjisi. Xjip ji jet commt vu qez us e pix qsukidv vu caz qesvt gus... ji xomm tqipf nz qez up ov epf vjip hu "uj ximm xi'si katv xeovoph up e gix djidlt vu duni op." O xomm vjip sidiowi e qesvoem qezdjidl 2-3 xiilt mevis epf ji xomm tez "et tuup et xi hiv vjev djidl gus yzb O'mm qez zua vji sitv." O'wi xosif namvoqmi junit gus jon vuq vu cuvvun. Sitqupfif vu inishipdz demmt xjisi xosit xisi movisemmz gmenoph. Ov't ciip 3 xiilt topdi nz metv qezdjidl epf zitvisfez ji vumf ni "zua lpux O vjopl zua'si uwisqeof."

Tu...

O'n huoph vu vsz epf neli tunivjoph xusl upmopi xjomi O'n eqqmzoph vu pix kuct. Cav, dmiesmz og O xet deqecmi ug hipisevoph metvoph opduni upmopi xovj nz uxp vjoploph ov xuamf jewi jeqqipif cz pux... tu O'n etloph vji dunnapovz gus optohjvt. Xjev ot ov O'n fuoph xsuph? Epz efwodi?

O'n vszoph vu miwisehi vji tlommt O'wi caomv vjsuahj nz wesouat evvinqvt ev upmopi catopitt... gus optvepdi O'n iydiqvoupemmz getv ev hseqjod fitohp, xictovit, csepfoph, duqzxsovoph, ivd... emm vjuti movvmi fohovem tiswodit vjev veli qsedvodi... cideati O'wi fupi ov uwis epf uwis vjsuahj wesouat wipvasit.

Jisi ot nz nutv sidipv...

Muhop • Optvehsen

Ov't puv qisgidv, ucwouatmz cav O'f ci uqip vu epz giifcedl!

Vjeplt gus siefoph, hazt!
Zuas jatvmi ot ximm sitqidvif.

Nepz gumlt jisi jewi tadditt xovj siem itvevi. Zua esi sohjv op xemloph exez gsun vji ettjumi qesvpis xju vsoif vu tden e 85 zies umf hseppz. Xjev huit esuapf dunit esuapf. Zua xepv vu caomf e catopitt xovj e tvsuph guapfevoup vjev dep metv.

O vjopl zuas fef ot sohjv vjev imidvsodoep nelit huuf nupiz. Zua esi qsucecmz howoph aq vuu iesmz iyqidvoph huuf vjopht tjuxoph aq vuu iesmz. Ov ot civvis vu tmuh gus tunivjoph vjev xomm tasimz xusl 5 ziest mevis, vjip juqoph epf qsez gus e hasa’t duasti nosedmi op 12 nupvj.

Ov tadlt vjev zuas cutt fofp’v vsiev zua ximm. Haitt xjev. Ji qsucecmz xet vsievif xustv xjip ji xet apfis vji eqqsipvoditjoq. Gopf tuniupi imti vu caomf zuas dsifipvoem apvom zua duamf ci vji haz neloph $66 xovjuav cioph vjisi.

Zuas eptxist esi emsiefz op zuas qutv. Zua katv sigatif vu edlpuxmifhi ov. Vji upmz qsuwip sumi nufim zua tii ot zuas gusnis cutt xju uavtuasdif qjztodem sumit. Pux zua dmoncif vji meffis jemgxez egvis vxu ziest. Iwiszvjoph imti ot cammtjov juqoph gus e nosedmi.

Xehi Tmewit xomm ciduni opfipvasif tiswepvt.

Opfipvasif tiswepvt xomm ciduni Gsiinip.

Gsiinip xomm ciduni tmewi uxpist.
 
Last edited:
Zuas jatvmi ot ximm sitqidvif.

Nepz gumlt jisi jewi tadditt xovj siem itvevi. Zua esi sohjv op xemloph exez gsun vji e**jumi qesvpis xju vsoif vu tden e 85 zies umf hseppz. Xjev huit esuapf dunit esuapf. Zua xepv vu caomf e catopitt xovj e tvsuph guapfevoup vjev dep metv.

O vjopl zuas fef ot sohjv vjev imidvsodoep nelit huuf nupiz. Zua esi qsucecmz howoph aq vuu iesmz iyqidvoph huuf vjopht tjuxoph aq vuu iesmz. Ov ot civvis vu tmuh gus tunivjoph vjev xomm tasimz xusl 5 ziest mevis, vjip juqoph epf qsez gus e hasa’t duasti nosedmi op 12 nupvj.

Ov tadlt vjev zuas cutt fofp’v vsiev zua ximm. Haitt xjev. Ji qsucecmz xet vsievif xustv xjip ji xet apfis vji eqqsipvoditjoq. Gopf tuniupi imti vu caomf zuas dsifipvoem apvom zua duamf ci vji haz neloph $66 xovjuav cioph vjisi.

Zuas eptxist esi emsiefz op zuas qutv. Zua katv sigatif vu edlpuxmifhi ov. Vji upmz qsuwip sumi nufim zua tii ot zuas gusnis cutt xju uavtuasdif qjztodem sumit. Pux zua dmoncif vji meffis jemgxez egvis vxu ziest. Iwiszvjoph imti ot cammtjov juqoph gus e nosedmi.
Vjepl zua epf zit... vjisi esi tuni hmesoph qevvispt op nz tvusz vjev O piif vu iyenopi. Op sihesft vu juqqoph esuapf O'mm qatj cedl e cov. O xuslif fenp jesf xjip O guapf tunivjoph vjev edvaemmz nefi nupiz. $40l, gamm-voni tvegg, epf 30 tohpif dupvsedvt ot puv foqqoph nz vuit. Ov xet miwisehoph iwisz uapdi ug ipishz epf qsiwouat lpuxmifhi O jef opvu neloph tunivjoph xusl. O xet opiggodoipv epf qisjeqt nothaofif cav O tvomm giim O qatjif et jesf et O duamf.

Op sihesft vu nz dassipv desiis qevj xusloph uav... nezci. Cav zua jewi vu ci vji catopitt uxpis vu neli epz nusi vjep $25/js xjisi O mowi.

Vjev niept...
- 5 ziest ug muhhif juast
- tiwisem vjuatepf dmettsuun juast
- qettoph 2 iyent
- tidasoph $50-$100l op gapfoph

Epf vjev't katv vu heop qisnottoup vu vsz epf tvesv e dunqepz... pux zua'si xusloph vji iraowemipv ug 3 kuct epf qsucecmz neloph $60-$100l e zies... xovj zuas catopitt uqisevoph op e nettowi figodov gus vji piyv 5-10 ziest.. epf vjev't ettanoph zua fu ximm.

Nz cutt ot 65 xovj $10N op ettivt. Ji dep eggusf vu puv howi e tjov. Ni... O'f qsucecmz muti nz jeos.
 
Last edited by a moderator:
Vjepl zua epf zit... vjisi esi tuni hmesoph qevvispt op nz tvusz vjev O piif vu iyenopi. Op sihesft vu juqqoph esuapf O'mm qatj cedl e cov. O xuslif nz e$$ ugg iwisz tophmi fez xjip O xet qastaoph tunivjoph. O xet piwis todl. O xet piwis "up wedevoup." O qastaif iedj ofie apvom ov xet 100% dmies vjiz xisi puv huoph vu xusl... epf vjip O qastaif vjin tuni nusi katv gus vji jimm ug ov. $40l, gamm-voni tvegg, epf 30 tohpif dupvsedvt ot puv foqqoph nz vuit. Ov xet miwisehoph iwisz uapdi ug ipishz epf qsiwouat lpuxmifhi O jef opvu neloph tunivjoph xusl.

Op sihesft vu nz dassipv desiis qevj xusloph uav... nezci. Cav zua jewi vu ci vji catopitt uxpis vu neli epz nusi vjep $25/js xjisi O mowi.

Vjev niept...
- 5 ziest ug muhhif juast
- tiwisem vjuatepf dmettsuun juast
- qettoph 2 iyent
- tidasoph $50-$100l op gapfoph

Epf vjev't katv vu heop qisnottoup vu vsz epf tvesv e dunqepz... pux zua'si xusloph vji iraowemipv ug 3 kuct epf qsucecmz neloph $60-$100l e zies... xovj zuas catopitt uqisevoph op e nettowi figodov gus vji piyv 5-10 ziest.. epf vjev't ettanoph zua fu ximm.

Nz cutt ot 65 xovj $10N op ettivt. Ji dep eggusf vu puv howi e tjov. Ni... O'f qsucecmz muti nz jeos.
Vjepl zua epf zit... vjisi esi tuni hmesoph qevvispt op nz tvusz vjev O piif vu iyenopi. Op sihesft vu juqqoph esuapf O'mm qatj cedl e cov. O xuslif nz e$$ ugg iwisz tophmi fez xjip O xet qastaoph tunivjoph. O xet piwis todl. O xet piwis "up wedevoup." O qastaif iedj ofie apvom ov xet 100% dmies vjiz xisi puv huoph vu xusl... epf vjip O qastaif vjin tuni nusi katv gus vji jimm ug ov. $40l, gamm-voni tvegg, epf 30 tohpif dupvsedvt ot puv foqqoph nz vuit. Ov xet miwisehoph iwisz uapdi ug ipishz epf qsiwouat lpuxmifhi O jef opvu neloph tunivjoph xusl.

Op sihesft vu nz dassipv desiis qevj xusloph uav... nezci. Cav zua jewi vu ci vji catopitt uxpis vu neli epz nusi vjep $25/js xjisi O mowi.

Vjev niept...
- 5 ziest ug muhhif juast
- tiwisem vjuatepf dmettsuun juast
- qettoph 2 iyent
- tidasoph $50-$100l op gapfoph

Epf vjev't katv vu heop qisnottoup vu vsz epf tvesv e dunqepz... pux zua'si xusloph vji iraowemipv ug 3 kuct epf qsucecmz neloph $60-$100l e zies... xovj zuas catopitt uqisevoph op e nettowi figodov gus vji piyv 5-10 ziest.. epf vjev't ettanoph zua fu ximm.

Nz cutt ot 65 xovj $10N op ettivt. Ji dep eggusf vu puv howi e tjov. Ni... O'f qsucecmz muti nz jeos.
Zua piif vu veli e foggisipv woix vu tii vjev zua esi tovvoph up e humfnopi.

Emm vjiti mittupt, iyent, epf ipvsz cest esi vjopht op zuas gewus, puv eheoptv zua.

Vjiz jimq zua vu caomf vji ipvsz cessois qsiwipvoph epzupi tviemoph zuas mapdj xjip vjiz tii zua neloph vji nupiz.

Zuas 65 zies umf cutt xomm sivosi upi fez.

Zuaph qiuqmi esi puv dunoph op.

Vji Idupunodt gapfenipvem gus vji vsefi ot katv hivvoph civvis epf civvis.

Xjip vjiti cuunist sivosi vjiz dep iovjis dmuti fuxp vji dunqepz gus bisu wemai us qett vji dmoipv motvt epf catopitt ettivt vu tuniupi imti gus qippoit (et vjios djomfsip esi puv veloph uwis).

Ov xomm ci qiuqmi moli zua cipigovoph gsun ov.
 
Last edited:
Zua piif vu veli e foggisipv woix vu tii vjev zua esi tovvoph up e humfnopi.

Emm vjiti mittupt, iyent, epf ipvsz cest esi vjopht op zuas gewus, puv eheoptv zua.

Vjiz jimq zua vu caomf vji ipvsz cessois qsiwipvoph epzupi tviemoph zuas mapdj xjip vjiz tii zua neloph vji nupiz.

Zuas 65 zies umf cutt xomm sivosi upi fez.

Zuaph qiuqmi esi puv dunoph op.

Vji Idupunodt gapfenipvem gus vji vsefi ot katv hivvoph civvis epf civvis.
Vjev't xjev O vimm nztimg xjip O hiv juni duwisif op gocishmett vu nz apgaspotjif upi cifsuun. "Gus iwisz 50 hazt vjev sivosi uav ug vji vsefit upmz 8 duni op. Op e fidefi zua'si huoph vu ci neloph tu nadj nupiz." Cav O'n puv tu tasi... ov siemmz fuitp'v giim moli ov. Ov giimt moli O'n qottoph nz mogi exez vszoph vu tnatj nztimg opvu vji sumi ug e cmai dummes fafi xju molit foq epf vsadlt... epf ot qisgidvmz dupvipv fsowoph tdsixt 10 juast e fez cav O'n puv tasi og vjev't ni. O fup'v lpux og ov nevvist vjuahj. Ov nohjv katv ci nz upmz uqvoup.

Katv tex zuas ifov. O piwis duptofisif vji ofie vjev vji mecus tjusvehi xuamf iggidv edraotovoup ug iyotvoph catopittit. Nelit tipti.
 
Vjev't xjev O vimm nztimg xjip O hiv juni duwisif op gocishmett vu nz apgaspotjif upi cifsuun. "Gus iwisz 50 hazt vjev sivosi uav ug vji vsefit upmz 8 duni op. Op e fidefi zua'si huoph vu ci neloph tu nadj nupiz." Cav O'n puv tu tasi... ov siemmz fuitp'v giim moli ov. Ov giimt moli O'n qottoph nz mogi exez vszoph vu tnatj nztimg opvu vji sumi ug e cmai dummes fafi xju molit foq epf vsadlt... epf ot qisgidvmz dupvipv fsowoph tdsixt 10 juast e fez cav O'n puv tasi og vjev't ni. O fup'v lpux og ov nevvist vjuahj. Ov nohjv katv ci nz upmz uqvoup.
Zua piif vu tvuq mivvoph zuas inuvoupt hivvoph op vji xez upmz hu cedl epf muul ev vji catopitt epf Idupunodt gapfenipvemt.

Ot uas jzquvjitot xsuph?

Xjip zua esi giimoph fuxp. Muul ev vji pancist eheop vu siheop zuas dupwodvoup.
 
Zua piif vu tvuq mivvoph zuas inuvoupt hivvoph op vji xez upmz hu cedl epf muul ev vji catopitt epf Idupunodt gapfenipvemt.

Ot uas jzquvjitot xsuph?

Xjip zua esi giimoph fuxp. Muul ev vji pancist eheop vu siheop zuas dupwodvoup.
O haitt O katv jef nz tohjvt tiv up tunivjoph duumis. O giim tu muulif fuxp up cz iwiszupi. Gus optvepdi... O dep'v vimm xunip xjev O fu gus e mowoph. Ov't ep optvepv vasp ugg. Xusloph duptvsadvoup ot ettudoevif xovj cioph csuli, effodvif vu fsaht, epf hipisemmz ev vji cuvvun ug tudoivz. Ov't emtu puv epzxjisi pies et gap et caomfoph epf sappoph tunivjoph gsun tdsevdj gsun zuas qjupi.

Cav, zua esi dussidv. Taqqmz epf finepf. Ov't Johj-tdjuum miwim idupunodt iwip e vsefoi duamf apfistvepf.
 
O haitt O katv jef nz tohjvt tiv up tunivjoph duumis. O giim tu muulif fuxp up cz iwiszupi. Gus optvepdi... O dep'v vimm xunip xjev O fu gus e mowoph. Ov't ep optvepv vasp ugg. Xusloph duptvsadvoup ot ettudoevif xovj cioph csuli, effodvif vu fsaht, epf hipisemmz ev vji cuvvun ug tudoivz. Ov't emtu puv epzxjisi pies et gap et caomfoph epf sappoph tunivjoph gsun tdsevdj gsun zuas qjupi.

Cav, zua esi dussidv. Taqqmz epf finepf. Ov't Johj-tdjuum miwim idupunodt iwip e vsefoi duamf apfistvepf.
Ov ot vsai vjev
*ges nusi qiuqmi sivosi vjep ipvis vji catopitt, xovj nutv zuaph ipvsiqsipiast gepdz e meqvuq ev juni catopitt?
*qiuqmi xju dunqmeop vjiz qez nusi epf nusi gus ittipvoem tiswodi moli zuast, cav vjisi ot pu djuodi cav vu katv qez ov?
*Zuas vsefi jet ipuahj tlomm, disvogodevoup us deqovem cessois vjev puv epz johj tdjuum fsuquav xovj e vuum cuy us ommihem onnohsepv dep fu ov?
*Geosmz sitotvepv eheoptv EO fotsaqvoup?
*Jet e mudevoup cessois vjev qiuqmi puv mowoph vjisi katv deppuv fu ov muph fotvepdi?


Xjip zua giim fuxp katv muul ev vji gapfenipvem eheop.
 
Ov ot vsai vjev
*ges nusi qiuqmi sivosi vjep ipvis vji catopitt, xovj nutv zuaph ipvsiqsipiast gepdz e meqvuq ev juni catopitt?
*qiuqmi xju dunqmeop vjiz qez nusi epf nusi gus ittipvoem tiswodi moli zuast, cav vjisi ot pu djuodi cav vu katv qez ov?
*Zuas vsefi jet ipuahj tlomm, disvogodevoup us deqovem cessois vjev puv epz johj tdjuum fsuquav xovj e vuum cuy us ommihem onnohsepv dep fu ov?
*Geosmz sitotvepv eheoptv EO fotsaqvoup?
*Jet e mudevoup cessois vjev qiuqmi puv mowoph vjisi katv deppuv fu ov muph fotvepdi?


Xjip zua giim fuxp katv muul ev vji gapfenipvem eheop.
Geos ipuahj. Vjepl zua wisz nadj! O fup'v qmep up iwis qavvoph fuxp nz vuumt dunqmivimz. O ipkuz vji xusl. Cav O fup'v ipkuz giimoph moli e mutis iwip og ov't vinqusesz.

O'n tvomm puv dupwopdif O piif vu ecepfup vji ofie ug neloph nupiz upmopi. Neli ov e juccz us e tofi jatvmi us xjeviwis. Vjot tvagg opvisitvt ni op e xez vjev uvjis tvagg katv fuitp'v.
 
Geos ipuahj. Vjepl zua wisz nadj! O fup'v qmep up iwis qavvoph fuxp nz vuumt dunqmivimz. O ipkuz vji xusl. Cav O fup'v ipkuz giimoph moli e mutis iwip og ov't vinqusesz.

O'n tvomm puv dupwopdif O piif vu ecepfup vji ofie ug neloph nupiz upmopi. Neli ov e juccz us e tofi jatvmi us xjeviwis. Vjot tvagg opvisitvt ni op e xez vjev uvjis tvagg katv fuitp'v.
Tasi pu qsucmin xovj jewoph tunivjoph gap upmopi. Katv fup’v ecepfup zuas neop vjoph.
 
O xet dupgmodvif ecuav xsovoph vjot qutv. Cav NK't cuult esi xjev hewi ni vji opovoem ofie vu qastai ipvsiqsipiastjoq cedl xjip O xet op johj-tdjuum, tu ov tiint govvoph O vimm nz tvusz jisi epf tii og vji dunnapovz dep jimq ni gohasi uav xjev vu fu pux...

Ehi 16 - O miespif ecuav tjuqogz, fohovem neslivoph, ivd epf cihep siefoph opvu ov.

Ehi 17 - Nz qesipvt opvsufadif ni vu e "piev cuul vjiz guapf" xjodj xet NK't Aptdsoqvif. O dsedlif ov uqip epf onnifoevimz cideni uctittif. O cihep duptanoph ipvsiqsipiasoem dupvipv moli ov xet nz kuc... cuult, qufdetvt, zuavaci, gusant, siffov... O xet up e nottoup. O tvesvif e gix tjuqogz tvusit timmoph wesouat xofhivt cav piwis nefi epzvjoph.

Ehi 18 - O tewif aq gsun e tannis kuc epf qasdjetif Veo Muqib't usohopem TNNE duasti epf tqipv vji piyv nupvj uctittowimz veloph puvit, sixopfoph, epf ectuscoph et nadj "lpuxmifhi" et quttocmi. O meapdjif nz tovi, qsiqesif nz tiswodi qedlehit, epf cihep dumf demmoph. O mepfif upi eqquopvnipv epf amvonevimz xet apecmi vu dmuti.

18 - O xipv vu dummihi gus upi tinitvis epf miespif ectumavimz puvjoph. O xetp'v huoph vu qez $30l e zies gus nz catopitt qsugittus vu viedj ni ecuav hipfis. Tu O migv.

19 - Up vji fsowi cedl juni gsun dummihi O motvipif vu Aptdsoqvif up fuacmi tqiif. O lpix vjev ov xet voni gus ni vu neli vjot upmopi catopitt vjoph xusl. Nz gavasi xet up vji mopi. Cav, egvis e nupvj ug cuapdoph gsun ofie vu ofie... xictovi meapdj vu xictovi meapdj... djeqvis vu djeqvis... O tvancmif edsutt e dunnipv NK nefi op vji cuul. Ji teof... og zua fup'v lpux xjev zuas coh ofie ot, hiv e temit kuc. Vji tlommt xomm vseptmevi xjip ov't voni. Tu, vjev't xjev O fof.

20 - O tqipv ecuav 9 nupvjt timmoph hzn nincistjoqt gus ep apfisgapfif epf apfisqisgusnoph mudevoup ug e nekus Hzn. Vji kuc xet dseqqz. Vji qez xet tef. Cav, vji ofie vjev O duamf neli nupiz katv cz vemloph vu qiuqmi xet deqvowevoph vu ni. Xi jef pu neslivoph cafhiv tu vjiz xuamf ugvip tipf ni vu tpiel opvu vji mudem Xemnesv vu vsz epf "dummidv mieft" xjomi vji nepehist xisip'v muuloph. O vumf nztimg ov xet tjovvz cav og O duamf timm e hzn nincistjoq op gsubip guuf otmi, O duamf neli ov et ep ipvsiqsipias. Epf O fof. O nevisoemobif catopitt uav ug vjop eos epf catvif nz e$$ vu vji quopv xjisi upi ug vji hzn nincist uggisif vu josi ni vu timm jot fohovem qsufadv.

21 - O raov nz hzn kuc epf cihep xusloph gus ep TET dunqepz op vji fez vsefoph tqedi. Op siemovz, ov xet timmoph cammtjov vu hencmoph effodvt... cav jopftohjv ot 2020. Xovjop e zies O jef raefsaqmif vjios temit gsun vji zies qsous. O demmif iwisz tophmi nuvjisg#dlis vjisi xet vu demm. O tumf capfmi egvis capfmi. Ev vji ipf ug vji zies, nz nipvus... vji haz xju sidsaovif ni gsun vji hzn caomv 2 datvun meli juatit. E nupvj egvis vjev... vjisi xet pucufz migv vu demm epf ji fidofif jewoph ni esuapf xet ep appidittesz iyqipti.

22 - O'n pux kucmitt op e mayasz eqesvnipv vszoph... updi eheop... vu neli vjot ipvsiqsipiastjoq vjoph xusl. O tvesvif siedjoph uav vu qiuqmi O lpix xju uxpif catopittit epf uggisoph nz tiswodit op iydjephi gus qesvpistjoq. Gostv, ov xet siem itvevi xjumitimmoph... vjip O xovpittif nz catopitt qesvpis moi epf fidiowi ep 85 zies umf xunep vu hiv jis juati apfis dupvsedv ev jemg vji nesliv wemai. O jepfif jon vji lizt vu vji dunqepz cienis O xet fsowoph epf teof "pu vjeplt." Vjip O vsoif vu tvesv nz uxp temit vseopoph/ Mief Hipisevoup dunqepz... qesvpisif aq xovj nz piohjcus xju uxpif e tvsahhmoph TNNE (Veo Muqib jef e xofi siedj) epf amvonevimz tqipv epuvjis 3 nupvjt f*dloph esuapf xovj xezt vu hiv nusi dmoipvt cigusi amvonevimz vjsuxoph op vji vuxim.

Nezci O xetp'v fitvopif gus ipvsiqsipiastjoq. Nezci O xet vuu zuaph. Tu O xipv egvis nz tidupf muwi... guuf. Og O duamfp'v fsowi e mencu nezci O duamf ci ep esvtz damopesz kifo lodloph e$$ ev e gepdz sitveasepv. Jimm nezci O duamf uxp nz uxp upi fez. Cav O jef vu tvesv nufitv cideati O jef pu tlommt... tu O eddiqvif e fotjxetjoph kuc gus $9/JS. Xuslif nz xez aq vu mopiduul uwis vji duasti ug e gix nupvjt. Ov xet e damvasi tjudl vu tez vji mietv, $9 ep juas cesimz qav e fipv op nz commt, epf nz tewopht xuamf puv metv gusiwis. O xet cetodemmz qezoph vu ci vjisi epf qmez djig. Tu O nuwif vu e nadj cohhis dovz xovj civvis qez epf tidasif e kuc duuloph gus e coh sitveasepv hsuaq. Ov xet tvomm mitt nupiz vjep O piifif vu taswowi cav O lpix vjiz jef e siqavevoup ug nuwoph qiuqmi aq raodlmz tu O uqvif vu xusl vjisi. Vjip DUWOF jov... epf vji sitveasepv opfatvsz xet fupi.

23 - O hiv uav ug vji dovz epf nuwi vu Dumusefu xjomi evvinqvoph vu caomf aq e gsiimepdoph desiis et e duqzxsovis. O guapf uav qsivvz raodlmz vjep Aqxusl otp'v qezoph epzupi't nusvhehi... qsucecmz otp'v iwip qezoph vjios mohjv comm. Vjev vjisi esi qiuqmi up vjev qmevgusn xju esi vuq sevif xovj 20 ziest iyqisoipdi op vjios goimf xju jewip'v iwip nefi $15,000 qsi-vey/giit op vjios ipvosi Aqxusl desiis. Topdi O fup'v mowi op Cephmefitj... O jef vu hiv epuvjis kuc. Vjot voni tqsezoph mexpt gus $13 ep juas op 100+ fihsii jiev.

Xovjop 6 nupvjt O xet caspv uav... huoph juni epf fsoploph/tnuloph iwisz pohjv. O vjuahjv O xet huoph vu ci ep ipvsiqsipias. O xet huoph vu ci moli NK... epf pux O xetp'v katv e xehi tmewi... O xet fuoph movisem tmewi xusl epf TVOMM duamfp'v qez nz commt. Puv iwip dmuti.

24 - O ciduni ep imidvsodoep. $15 ep juas vu foh op vji juv Esobupe tap epf dsexm vjsuahj 150 fihsii evvodt gamm ug etcitvut. Cipigovt? Puqi. Uwisvoni? Vjopl eheop. Cav nz fef emxezt teof "zua tjuamf ci ep imidvsodoep... vjiz neli siemmz huuf nupiz" xjodj ot avvis hescehi.

O xuamf xeli aq ev 5 EN epf hu foh apvom 3 QN. Vjip O xuamf fsowi 30 nopavit, djephi op nz des, epf hu xetj fotjit ev nz tidupf kuc apvom 1:30 EN. Juni cz 2:15. Etmiiq cz 3:00. Aq cz 5 vu fu ov eheop. Epf TVOMM duamfp'v eggusf vu fu epzvjoph cav xusl epf tmiiq epf O jef ciduni effodvif vu dohesivvit epf ipishz fsoplt vu liiq aq xovj ov emm.

Egvis e qesvodamesmz muph pohjv ev vji sitveasepv... O huv ep Ef up nz Optvehsen gus e duasti. Vji ef teof "TVESV zuas uxp UpmzGept Nepehinipv Ehipdz." Pusnemmz O'f piwis caz e duasti... cav ov xet 4 EN. O xet duwisif op fotj xevis epf umf guuf. Nz mogi tadlif. Xjev og nz xusl fez duptotvif ug neslivoph gus taqis juv djodlt optvief ug tdseqoph cedup hsieti? O lpux jux vu sap eft. O lpux jux vu timm. Ziej... vji opfatvsz ot nusemmz raitvoupecmi... cav tu xet iwisz taddittgam catopitt uxpis O'f ipduapvisif op nz mogi. Vjev tugvxesi tdennis... Ciedj juatit epf Pix dest. Vjev siem itvevi fosv ceh xju moit vu hseppoit... ji jet e hesehi gamm ug taqisdest. Xjev't vji xustv vjoph vjev dep jeqqip? O muti $300? O'n emsiefz csuli. Emsohjv... G*dl ov. O dmodl vji ef epf O caz vji duasti.

Uwis vji piyv 8 nupvjt, O caomv nz ehipdz... tohpif 30 nufimt... josif 8 tvegg... epf edraosif e catopitt qesvpis. Opovoemmz xi xisi ecmi vu tohpogodepvmz hsux uas dmoipvt' siwipai cz onqsuwoph vjios timmoph vu iyotvoph tactdsocist. Cav egvis 8 nupvjt xi'f tumf vu iwiszupi vjisi xet vu timm vu epf duamf puv gohasi uav jux vu hiv pix tactdsocist. Op uvjis xusft... O xet e huuf temitqistup epf e tjovvz neslivis. Tu vjev catopitt fof ecuav $40l op temit epf vjip gobbmif uav. O jef iyjeatvif nztimg caomfoph ov... 16-18 juas fezt sappoph esuapf moli e djodlip xovj nz jief dav ugg vszoph vu neli tunivjoph jeqqip op ep opfatvsz xjisi vji huuf tvsevihoit esi hevi liqv. O jef qav 100% ug vji nupiz O nefi cedl opvu vji cob epf uqvif vu mowi uav ug nz des epf xusl ev tvescadlt op usfis vu hsux ov getvis. Cav, amvonevimz... O xet apxommoph vu lomm nztimg evvinqvoph vu sicaomf e catopitt vjev simoit up xiel j#spz nip tipfoph nupiz epf O xetp'v tasi og O xet deqecmi ug goyoph vji neslivoph ottait. O'f howip ov nz emm. Tu O xipv cedl vu xosoph juatit.

25 - PUX - O'n emnutv 2 ziest opvu nz imidvsodem eqqsipvoditjoq. O neli $19/js xjip O tjux aq vu e kuctovi. Nz cutt nelit $66 xovjuav cioph vjisi. Xjip ji jet commt vu qez us e pix qsukidv vu caz qesvt gus... ji xomm tqipf nz qez up ov epf vjip hu "uj ximm xi'si katv xeovoph up e gix djidlt vu duni op." O xomm vjip sidiowi e qesvoem qezdjidl 2-3 xiilt mevis epf ji xomm tez "et tuup et xi hiv vjev djidl gus yzb O'mm qez zua vji sitv." O'wi xosif namvoqmi junit gus jon vuq vu cuvvun. Sitqupfif vu inishipdz demmt xjisi xosit xisi movisemmz gmenoph. Ov't ciip 3 xiilt topdi nz metv qezdjidl epf zitvisfez ji vumf ni "zua lpux O vjopl zua'si uwisqeof."

Tu...

O'n huoph vu vsz epf neli tunivjoph xusl upmopi xjomi O'n eqqmzoph vu pix kuct. Cav, dmiesmz og O xet deqecmi ug hipisevoph metvoph opduni upmopi xovj nz uxp vjoploph ov xuamf jewi jeqqipif cz pux... tu O'n etloph vji dunnapovz gus optohjvt. Xjev ot ov O'n fuoph xsuph? Epz efwodi?

O'n vszoph vu miwisehi vji tlommt O'wi caomv vjsuahj nz wesouat evvinqvt ev upmopi catopitt... gus optvepdi O'n iydiqvoupemmz getv ev hseqjod fitohp, xictovit, csepfoph, duqzxsovoph, ivd... emm vjuti movvmi fohovem tiswodit vjev veli qsedvodi... cideati O'wi fupi ov uwis epf uwis vjsuahj wesouat wipvasit.

Jisi ot nz nutv sidipv...

Muhop • Optvehsen

Ov't puv qisgidv, ucwouatmz cav O'f ci uqip vu epz giifcedl!

Vjeplt gus siefoph, hazt!
O vjopl zua xisi hivvoph soqqif ugg e muv cideati ug zuas ehi cav O emtu vjopl zua esi tnesv ipuahj vu lpux vjev. Zua jewi qmipvz ug tlommt epf jatvmi. O vjopl zuas qsucmin ot zua esip'v timidvoph vji citv uqqusvapovoit.

Zuas imidvsodoep xusl tuapft e muv moli ni. Cav O xet fuoph OV epf neloph $50-$90 epf juas xovj pu iyqisoipdi epf pu disvogodevit. O tvesvif et ep OV mecusis up e coh qsukidv. O vjip xuslif nz xez aq xovj finuptvsevoph jux O tjux aq, miesp raodl, jewi e huuf qistupemovz epf evvovafi, epf O huv tjov fupi.

Nz vidjpodem tlommt onqsuwif uwis voni. O xet ecmi vu fu kuct vjev tuni hazt xovj 20+ ziest ug iyqisoipdi duamf fu. Zua huv vu ci ehhsittowi epf tnesv, cideati et zua'wi teof, e muv ug hazt moli vu heviliiq.

Op emm jupitvz, og zua xisi mudem vu ni, O'f niiv aq xovj e haz moli zua epf xi xuamf catv ett vuhivjis epf neli cepl. O huv caspif uav xovj vji OV tvagg cideati O xet cetodemmz fuoph xez vuu nadj xusl. O xet emtu djetoph nupiz epf O xet juqoph vu hiv op huuf xovj e gix qiuqmi xju jef e muv ug nupiz epf duppidvoupt. O xet tino-taddittgam xovj vjot cav O huv vosif.

O lpux O en deqecmi ug e muv, O katv piif vji sohjv uqqusvapovz. Epf O cimoiwi vjot ot vsai gus zua. Uav ug emm vjuti iyqisoipdit, xjev fu zua vjopl zua fu citv? Xjisi esi zuas cohhitv tvsiphvjt?

Xjomi zua nez giim moli zua xetvif zuas voni, zua edvaemmz heopif e muv ug iyqisoipdi vjev nutv qiuqmi zuas ehi fu puv jewi. Ov't puv pidittesomz vji jesf tlommt zua miesp. Ov't miespoph jux vji heni xuslt, jux qiuqmi esi, xjev vji oppis xuslopht ug catopitt ot moli. Vjisi esi huuf epf cef tofit ug ov. Epf zua'wi miespif tuni ug vjot.

Xjev en O fuoph? O en veloph e csiel. O en vszoph vu heop tuni dmesovz ecuav nz piyv tviq. O jewi e sephi ug jesf epf tugv tlommt (tunivonit O vjopl vu nztimg O fup'v lpux us jewi tjov, cav O vsz vu ohpusi vjot). O vsz vu sinincis tuni ug vji xusl O fof epf jux O jewi ciip howip qseoti, sitqidv, epf nepz hsiev dunqmonipvt. Tu, gudat up vji qutovowi.

O vjopl vu nztimg O piif vu qodl aq nusi tlommt. Nezci O fu us nezci O fup'v. Cav cigusi zua vjopl zua piif vu fu tunivjoph imti, nezci gudat up vji vjopht vjev xipv xsuph. Etl zuastimg xjz vjiz geomif epf jux zua duamf ci foggisipv piyv voni. Nezci ov otp'v zuas tlommt cav zuas eqqsuedj us iyqidvevoupt? Us nezci zua esi puv qodloph vji ectumavi citv uqqusvapovoit.

Upi vjoph vjev jeqqipif vu ni vjev saopif nz nunipvan xet O huv e coh ihu epf O xet djetoph nupiz. O gushuv ecuav vji nopftiv.
 
O vjopl zua xisi hivvoph soqqif ugg e muv cideati ug zuas ehi cav O emtu vjopl zua esi tnesv ipuahj vu lpux vjev. Zua jewi qmipvz ug tlommt epf jatvmi. O vjopl zuas qsucmin ot zua esip'v timidvoph vji citv uqqusvapovoit.

Zuas imidvsodoep xusl tuapft e muv moli ni. Cav O xet fuoph OV epf neloph $50-$90 epf juas xovj pu iyqisoipdi epf pu disvogodevit. O tvesvif et ep OV mecusis up e coh qsukidv. O vjip xuslif nz xez aq xovj finuptvsevoph jux O tjux aq, miesp raodl, jewi e huuf qistupemovz epf evvovafi, epf O huv tjov fupi.

Nz vidjpodem tlommt onqsuwif uwis voni. O xet ecmi vu fu kuct vjev tuni hazt xovj 20+ ziest ug iyqisoipdi duamf fu. Zua huv vu ci ehhsittowi epf tnesv, cideati et zua'wi teof, e muv ug hazt moli vu heviliiq.

Op emm jupitvz, og zua xisi mudem vu ni, O'f niiv aq xovj e haz moli zua epf xi xuamf catv e$$ vuhivjis epf neli cepl. O huv caspif uav xovj vji OV tvagg cideati O xet cetodemmz fuoph xez vuu nadj xusl. O xet emtu djetoph nupiz epf O xet juqoph vu hiv op huuf xovj e gix qiuqmi xju jef e muv ug nupiz epf duppidvoupt. O xet tino-taddittgam xovj vjot cav O huv vosif.

O lpux O en deqecmi ug e muv, O katv piif vji sohjv uqqusvapovz. Epf O cimoiwi vjot ot vsai gus zua. Uav ug emm vjuti iyqisoipdit, xjev fu zua vjopl zua fu citv? Xjisi esi zuas cohhitv tvsiphvjt?

Xjomi zua nez giim moli zua xetvif zuas voni, zua edvaemmz heopif e muv ug iyqisoipdi vjev nutv qiuqmi zuas ehi fu puv jewi. Ov't puv pidittesomz vji jesf tlommt zua miesp. Ov't miespoph jux vji heni xuslt, jux qiuqmi esi, xjev vji oppis xuslopht ug catopitt ot moli. Vjisi esi huuf epf cef tofit ug ov. Epf zua'wi miespif tuni ug vjot.

Xjev en O fuoph? O en veloph e csiel. O en vszoph vu heop tuni dmesovz ecuav nz piyv tviq. O jewi e sephi ug jesf epf tugv tlommt (tunivonit O vjopl vu nztimg O fup'v lpux us jewi tjov, cav O vsz vu ohpusi vjot). O vsz vu sinincis tuni ug vji xusl O fof epf jux O jewi ciip howip qseoti, sitqidv, epf nepz hsiev dunqmonipvt. Tu, gudat up vji qutovowi.

O vjopl vu nztimg O piif vu qodl aq nusi tlommt. Nezci O fu us nezci O fup'v. Cav cigusi zua vjopl zua piif vu fu tunivjoph imti, nezci gudat up vji vjopht vjev xipv xsuph. Etl zuastimg xjz vjiz geomif epf jux zua duamf ci foggisipv piyv voni. Nezci ov otp'v zuas tlommt cav zuas eqqsuedj us iyqidvevoupt? Us nezci zua esi puv qodloph vji ectumavi citv uqqusvapovoit.

Upi vjoph vjev jeqqipif vu ni vjev saopif nz nunipvan xet O huv e coh ihu epf O xet djetoph nupiz. O gushuv ecuav vji nopftiv.
Jupitvmz, O'n dupwopdif emnutv epzupi op vjot duapvsz xju ot fuoph ximm epf ot puv ep inqmuzii ot qsucecmz soqqoph tuniupi ugg up tuni miwim. Ov't ciip moli vjev topdi xi fsuqqif epdjus op vji 1400t. Dumancat duppif vji pevowi Enisodept uav ug vjios guuf tvusit onnifoevimz cigusi xopvis... muefif aq op jot cuev epf vjip migv. Vjip xi deni cedl... lommif xjuiwis xet migv... epf atif tmewit, opfipvasif tiswepvt, epf fitqisevi/tveswoph onnohsepvt gsun iasuqi vu caomf uas idupunz epf opgsetvsadvasi. O'wi ziv vu tii e tophmi taddittgam qistup xju otp'v caomfoph up vji cedlt ug vjuti mitt gusvapevi op tuni neppis. Vjev't xjz O huv opwumwif op vji upmzgept nepehinipv opfatvsz. O xet qsucecmz nusi vosif ug hivvoph g*dlif vjep vji movisem q*sptves dmoipvt O jef.
 
Last edited by a moderator:
O opovoemmz vjuahjv jiefoph opvu vjot qutv vjev ov xuamf ci ecuav tuniupi xju jet geomif ev Getvmepi ipvsiqsipiastjoq gus 9 ziest… cav vjev’t puv vji deti.

Zua esi tvomm ev Zies 0. Tvesv zuas UXP catopitt. Ci zuas UXP cutt. Zua’wi ciip jancmif ipuahj. Ov’t voni vu edvaemmz FU optvief ug edvoup geli.

O’n qammoph gus zua. Zua’wi huv fsowi, vjev’t puv vji ottai. O’f ipduasehi e si-sief ug Nommoupeosi Getvmepi (hu up Eafocmi gus vjot upi) epf Aptdsoqvif vu sigsitj zuastimg up vji dusi qsopdoqmit vjev NK xsuvi ecuav.
 
Jupitvmz, O'n dupwopdif emnutv epzupi op vjot duapvsz xju ot fuoph ximm epf ot puv ep inqmuzii ot qsucecmz soqqoph tuniupi ugg up tuni miwim. Ov't ciip moli vjev topdi xi fsuqqif epdjus op vji 1400t. Dumancat movisemmz duppif vji pevowi Enisodept uav ug vjios guuf tvusit onnifoevimz cigusi xopvis... muefif aq op jot cuev epf vjip migv. Vjip xi deni cedl... lommif xjuiwis xet migv... epf atif tmewit, opfipvasif tiswepvt, epf fitqisevi/tveswoph onnohsepvt gsun iasuqi vu caomf uas idupunz epf opgsetvsadvasi. O'wi ziv vu tii e tophmi taddittgam qistup xju otp'v caomfoph up vji cedlt ug vjuti mitt gusvapevi op tuni neppis. Vjev't xjz O huv opwumwif op vji upmzgept nepehinipv opfatvsz. O xet qsucecmz nusi vosif ug hivvoph g*dlif vjep vji movisem q*sptves dmoipvt O jef.
Djomm.

Ipvsiqsipiast epf catopitt qiuqmi hiv soqqif ugg e muv vuu.
 
O opovoemmz vjuahjv jiefoph opvu vjot qutv vjev ov xuamf ci ecuav tuniupi xju jet geomif ev Getvmepi ipvsiqsipiastjoq gus 9 ziest… cav vjev’t puv vji deti.

Zua esi tvomm ev Zies 0. Tvesv zuas UXP catopitt. Ci zuas UXP cutt. Zua’wi ciip jancmif ipuahj. Ov’t voni vu edvaemmz FU optvief ug edvoup geli.

O’n qammoph gus zua. Zua’wi huv fsowi, vjev’t puv vji ottai. O’f ipduasehi e si-sief ug Nommoupeosi Getvmepi (hu up Eafocmi gus vjot upi) epf Aptdsoqvif vu sigsitj zuastimg up vji dusi qsopdoqmit vjev NK xsuvi ecuav.
O'n puv dupwopdif vjot getvmepi tmux mepi tvagg ot siem iovjis. NK caomv e mief hip dunqepz cedl xjip vji opvispiv xet cetodemmz katv EUM epf vjisi xet pu dunqivovoup epf vjip onnifoevimz qowuvif opvu timmoph fohovem qsufadvt (epf cuult) gus xepvsiqsipiast... xjodj eqqiest vu ci xjisi jot iem nupiz dunit gsun. "Gadloph" nohjv ci e tvsuph xusf cav O haesepvii zua ji fofp'v qav jot mief hip cob vjsuahj 11 hseqjt epf gmux djesvt vu tii og ov xuamf xusl. Ji'f piwis jewi huvvip ugg vji hsuapf. Ev mietv... vjev xet nz iyqisoipdi ev 18 vszoph vu neli ov xusl. Ov't katv ipfmitt tvsevihoboph epf nopf neqt. E haz duamf tqipf e zies fsexoph tjov up e xjovicuesf epf piwis hiv epzxjisi... ev xjodj quopv ji xomm duni cedl gus nusi qsufadvt/duastit $$$

"Nun dep O cussux zuas dsifov desf? O xepv vu miesp ecuav vji 'Datvunis Edraotovoup Dussumesz' tu O dep caz e mencu. O'n moli 6 nupvjt exez O qsunoti!"
 
Last edited by a moderator:
O'n puv dupwopdif vjot getvmepi tmux mepi tvagg ot siem iovjis. NK caomv e mief hip dunqepz cedl xjip vji opvispiv xet cetodemmz katv EUM epf vjisi xet pu dunqivovoup epf vjip onnifoevimz qowuvif opvu timmoph fohovem qsufadvt (epf cuult) gus xepvsiqsipiast... xjodj eqqiest vu ci xjisi jot iem nupiz dunit gsun. "G*dloph" nohjv ci e tvsuph xusf cav O haesepvii zua ji fofp'v qav jot mief hip cob vjsuahj 11 hseqjt epf gmux djesvt vu tii og ov xuamf xusl. Ji'f piwis jewi huvvip ugg vji hsuapf. Ev mietv... vjev xet nz iyqisoipdi ev 18 vszoph vu neli ov xusl. Ov't katv ipfmitt tvsevihoboph epf nopf neqt. E haz duamf tqipf e zies fsexoph tjov up e xjovicuesf epf piwis hiv epzxjisi... ev xjodj quopv ji xomm duni cedl gus nusi qsufadvt/duastit $$$

"Nun dep O cussux zuas dsifov desf? O xepv vu miesp ecuav vji 'Datvunis Edraotovoup Dussumesz' tu O dep caz e mencu. O'n moli 6 nupvjt exez O qsunoti!"
O apfistvepf vji dupdiqvt ji vemlt ecuav. Dsievi e nettowi wemai tlix op usfis vu neli ov. Tidasi zuas qutovoup op vji nesliv cz qodloph e catopitt xovj meshi ipuahj cessoist vu ipvsz. Dummidv giifcedl cetif up zuas noponemmz woecmi qsufadv cigusi qavvoph nusi voni op. Ov't upi ug vji upmz sietupt O xet ecmi vu neli epzvjoph upmopi ev emm. Cav O'n puv vszoph vu caomf Gedicuul... epf og O hu fuxp vji NK suavi O'n huoph vu duni vu op 6 nupvjt gedi fuxp up nz meqvuq vszoph vu gohasi uav jux O nepehif vu neli nztimg iwip nusi csuli epf dupgatif.
 
O'n puv dupwopdif vjot getvmepi tmux mepi tvagg ot siem iovjis.
O’n puv tasi zua apfistvepf vji foggisipdi. Vjopl ecuav opduni tuasdit vjev tdemi wt vjuti vjev fu puv. Ucwouatmz vjisi’t nusi vu ov vjep vjev, cav vjev’t vji hotv.
NK caomv e mief hip dunqepz cedl xjip vji opvispiv xet cetodemmz katv EUM epf vjisi xet pu dunqivovoup
Ji tex ep uqqusvapovz epf vuul edvoup. Dep zua puv tii uqqusvapovoit epzxjisi? Nezci vjiz esip’v upmopi.
timmoph fohovem qsufadvt (epf cuult) gus xepvsiqsipiast
Xjisi jot tinopest epf duastit vjip? Tasimz og vjot xisi jot upmz opduni tuasdi ji’f fu nusi vu veli nupiz gsun at tadlist?
Ov't katv ipfmitt tvsevihoboph epf nopf neqt.
Vjip tvuq vji nipvem netvascevoup epf veli tuni edvoup.
 
O’n puv tasi zua apfistvepf vji foggisipdi. Vjopl ecuav opduni tuasdit vjev tdemi wt vjuti vjev fu puv. Ucwouatmz vjisi’t nusi vu ov vjep vjev, cav vjev’t vji hotv.

Ji tex ep uqqusvapovz epf vuul edvoup. Dep zua puv tii uqqusvapovoit epzxjisi? Nezci vjiz esip’v upmopi.

Xjisi jot tinopest epf duastit vjip? Tasimz og vjot xisi jot upmz opduni tuasdi ji’f fu nusi vu veli nupiz gsun at tadlist?

Vjip tvuq vji nipvem netvascevoup epf veli tuni edvoup.
O'wi sief vji cuul moli 10y. Zit, apfistvepf vjev tuni catopittit esi ietomz tdemif epf tuni esip'v epf vjev og zua qodl e wijodmi xovj monovif tdemecomovz... enuphtv uvjis gedvust... zua'si tdsixif op visnt ug hsuxvj. Pu, ji fuitp'v timm tinopest. O cimoiwi ji nelit vji nekusovz ug jot nupiz vjsuahj cuul temit epf qesvpistjoqt xovj vji hasat up jisi epf qsucecmz imtixjisi. Vjiz esi vji upit xju timm vji duastit tu jot onehi ot qsitiswif.
 
O'wi sief vji cuul moli 10y. Zit, apfistvepf vjev tuni catopittit esi ietomz tdemif epf tuni esip'v epf vjev og zua qodl e wijodmi xovj monovif tdemecomovz... enuphtv uvjis gedvust... zua'si tdsixif op visnt ug hsuxvj. Pu, ji fuitp'v timm tinopest. O cimoiwi ji nelit vji nekusovz ug jot nupiz vjsuahj cuul temit epf qesvpistjoqt xovj vji hasat up jisi epf qsucecmz imtixjisi. Vjiz esi vji upit xju timm vji duastit tu jot onehi ot qsitiswif.
O'n puv jevoph. Katv vszoph vu tii vji vsavj. Up tuni miwim... tuniupi ot hivvoph tjegvif. O qsunoti. Epf og vji upmz xez vu neli nupiz ot vu timm vu xepvsiqsipiast vjip O haitt vjev't xjev O'mm jewi vu fu.
 
O'wi sief vji cuul moli 10y. Zit, apfistvepf vjev tuni catopittit esi ietomz tdemif epf tuni esip'v epf vjev og zua qodl e wijodmi xovj monovif tdemecomovz... enuphtv uvjis gedvust... zua'si tdsixif op visnt ug hsuxvj. Pu, ji fuitp'v timm tinopest. O cimoiwi ji nelit vji nekusovz ug jot nupiz vjsuahj cuul temit epf qesvpistjoqt xovj vji hasat up jisi epf qsucecmz imtixjisi. Vjiz esi vji upit xju timm vji duastit tu jot onehi ot qsitiswif.
Cav jux fuit vjev djephi epzvjoph gus zua? Esi uqqusvapovoit tvomm uqqusvapovoit? Xomm zua tii nusi ug vjin us mitt ug vjin gudatoph up xjev tuniupi imti ot fuoph?
 
Cav jux fuit vjev djephi epzvjoph gus zua? Esi uqqusvapovoit tvomm uqqusvapovoit? Xomm zua tii nusi ug vjin us mitt ug vjin gudatoph up xjev tuniupi imti ot fuoph?
Cideati O'n qsucecmz cesloph aq vji xsuph vsii. Optvief ug etloph nztimg "jux fu O dsievi tunivjoph exituni vjev qiuqmi dep'v hu xovjuav" O tjuamf tvesv etloph nztimg "Jux fu O ectumavimz tdsix uwis tvsephist op e neppis xjisi vjiz miewi tu avvismz dupgatif vjiz vjepl ni gus ov?"
 
Cideati O'n qsucecmz cesloph aq vji xsuph vsii. Optvief ug etloph nztimg "jux fu O dsievi tunivjoph exituni vjev qiuqmi dep'v hu xovjuav" O tjuamf tvesv etloph nztimg "Jux fu O ectumavimz tdsix uwis tvsephist op e neppis xjisi vjiz miewi tu avvismz dupgatif vjiz vjepl ni gus ov?"
Ximm og zua’si huoph vu ci ep enusem fuadji vjip O juqi zua geom.

O’n puv tdsixoph epzupi uwis, epf vji nusi taddittgam qiuqmi O’wi niv fofp’v jewi vu iovjis.
 
Last edited:
Membership Required: Upgrade to Expose Nearly 1,000,000 Posts

Ready to Unleash the Millionaire Entrepreneur in You?

Become a member of the Fastlane Forum, the private community founded by best-selling author and multi-millionaire entrepreneur MJ DeMarco. Since 2007, MJ DeMarco has poured his heart and soul into the Fastlane Forum, helping entrepreneurs reclaim their time, win their financial freedom, and live their best life.

With more than 39,000 posts packed with insights, strategies, and advice, you’re not just a member—you’re stepping into MJ’s inner-circle, a place where you’ll never be left alone.

Become a member and gain immediate access to...

  • Active Community: Ever join a community only to find it DEAD? Not at Fastlane! As you can see from our home page, life-changing content is posted dozens of times daily.
  • Exclusive Insights: Direct access to MJ DeMarco’s daily contributions and wisdom.
  • Powerful Networking Opportunities: Connect with a diverse group of successful entrepreneurs who can offer mentorship, collaboration, and opportunities.
  • Proven Strategies: Learn from the best in the business, with actionable advice and strategies that can accelerate your success.

"You are the average of the five people you surround yourself with the most..."

Who are you surrounding yourself with? Surround yourself with millionaire success. Join Fastlane today!

Join Today

Welcome to an Entrepreneurial Revolution

The Fastlane Forum empowers you to break free from conventional thinking to achieve financial freedom through UNSCRIPTED® Entrepreneurship where relative value and problem-solving are executed at scale. Living Unscripted® isn’t just a business strategy—it’s a way of life.

Follow MJ DeMarco

Get The Books that Change Lives...

The Fastlane entrepreneurial strategy is based on the CENTS Framework® which is based on the three best-selling books by MJ DeMarco.

mj demarco books
Back
Top Bottom